Deze creatieve mandala tekencursus staat in het teken van de Nederlandse kunstenaar M.C. Escher.

 

Escher is bekend van zijn tekeningen waarin hij vaak speelde met wiskundige principes en zo de kijker op het verkeerde been zette. Als je lang kijkt naar zijn geometrische patronen en constructies gaat het je bijna duizelen! Hij gebruikte in zijn werk veel tegenstellingen, zowel in kleur als in betekenis. Bijvoorbeeld klimmen/dalen of zwart/wit. Ook heeft hij zich laten inspireren door Moorse motieven.

 

Tijdens deze tekencursus ga je volop experimenteren met speciale sjablonen om zo in de stijl van Escher je eigen mandala's te tekenen. Je kunt zo makkelijk zelf patronen en symbolen draaien, spiegelen en inkleuren. Ook kun je door vormen uit te sparen of te kantelen, en te spelen met voor- en achtergrond, boven en onder, links en rechts, heel verrassende effecten bereiken. Een beetje van jou en een beetje van Escher, zeg maar!

Deze cursus is geschikt voor iedereen, ook als je nog niet bekend bent met mandala tekenen. Het gaat er puur om dat je in een creatieve flow komt en ontdekt hoe je kunt spelen met vormen en kleuren.

 

Data seizoen 2019/2020

 

Data: 19 sept, (eenmalig op donderdag) 9 okt, 13 nov, 4 dec. 2019
 11 mrt, 8 april 2020

Dag: woensdagavond

Tijd: 19.00 uur tot 21.00 uur
Locatie: De Tekenpraktijk Heemstede
Cursusprijs: 130 euro        

 

Tekenen in de lijn van Escher
 

Werk cursisten

Hanneliet 2 2019.JPG
Loes 2019.JPG
Anne 2 2019.JPG
Marjolein 3   2019.JPG
anne 2019.JPG