Mandala's tekenen bij de Tekenpraktijk

Je bent van harte welkom in De Tekenpraktijk om zelf te ervaren hoe fijn het tekenen van mandala's is. Iedereen kan het: je hoeft er niet mooi voor te kunnen tekenen. Plezier staat voorop. Geef je over aan de kleuren en vormen en laat je verrassen door wat de mandala's je vertellen. Mandala's tekenen of inkleuren is bovendien goed voor je concentratie en het stimuleert je creativiteit.

 

Bekijk de galerie voor mandala inspiratie

Check de agenda voor cursussen en workshops mandala tekenen

 

Waarom het werken met mandala’s zo ontzettend leuk is

Tekenen van mandala’s brengt je in een creatieve flow. Met zijn ontelbare schitterende kleuren en kleurmengingen, sierlijke patronen, dikke en dunne lijnen, en oorspronkelijke figuren, word je inspiratie aangewakkerd. Cursisten vertellen dat ze dit heel fijn vinden, en ook meenemen in hun dagelijks leven.

 

Bij mandala tekenen gaat het er niet over of de tekening mooi is of niet. Belangrijker is het ervaren van het proces van het tekenen zelf, waardoor je aandacht volledig in dit moment komt te staan. Daardoor ervaar je dezelfde rust en sereniteit als wanneer je bijvoorbeeld mediteert.

 

Ook het openstellen voor de betekenis die jij aan je mandala geeft, is belangrijk. Mandala’s zijn een spiegel van jezelf, van je leven. Terwijl je een mandala tekent, kom je in contact met je eigen wijsheid en inzichten. Dat maakt het tekenen ervan een ondersteunende, helende ervaring.

 

Docente Kitty van Pel

Kitty geeft sinds 2001 tekenlessen aan groepen volwassenen in Heemstede. Sinds 2019 in Vogelenzang en Hillegom. Haar cursisten voelen zich door haar geïnspireerd om echt vanuit zichzelf te tekenen. Zij vinden het prettig dat Kitty in haar lessen een ontspannen en open sfeer creëert waarin ze altijd de juiste uitnodigende vragen weet te stellen. Sinds de zomer van 2022 beperken de lessen zicht tot workshops  die worden gegeven in de Tekenpraktijk in Vogelenzang.

 

In haar lessen verwerkt ze verschillende niveaus en stijlen: zowel voor beginners als gevorderden en mandala's in de stijl van verschillende kunstenaars o.a. Hundertwasser.

 

Lees meer over Kitty

maya kalender mandala
DSC_0134.JPG
Geek Zwetsloot_DSC_0198.jpg